Blog

Meer informatie?
Download Datasheet Rev Pi

Datasheet Rev Pi (PDF) Download Datasheet Rev Pi (PDF)

Revolution Pi: de meest veelzijdige industriële minicomputer

Ken je de Raspberry Pi? Deze minicomputer - die past in je handpalm - wordt al meer dan 10 jaar ingezet om technische prototypes te testen, vooral binnen universiteiten en door creatieve hobbyisten. In de ontwikkeling van ‘the internet of things’ speelde de Raspberry Pi een grote rol. Dit ingenieuze toestel heeft nu een industriële variant: de Revolution Pi. Voor welke applicaties is deze kleine, veelzijdige industriële computer interessant?

Breed toepasbaar

In het kort gezegd is de Revolution Pi een verbinding om data te verzamelen en door te sturen. Dat kan in heel veel bedrijfsprocessen van pas komen. In energiemanagement kan een Revolution Pi de sensorgegevens van zonnepanelen, airconditioning, warmtepompen en elektriciteit doorsturen naar een computer die daarmee aan de slag gaat. In de medische sector is de Revolution Pi nuttig bij de monitoring van patiënten in een centraal systeem. In agrotechnologie kan deze minicomputer helpen bij de efficiënte organisatie van een grote dierenstal. In domotica verbindt de Revolution Pi de werking van verschillende toestellen - van de garagepoort tot de verwarming en verlichting - in een handig overzicht. In echt alle markten en sectoren kan de Revolution Pi worden ingezet.

De 5 grote troeven van de kleine Revolution Pi

Laag energieverbruik

Door de processor met ARM-architectuur verbruiken ze heel weinig stroom. Interessant als je er honderden nodig hebt om de juiste gegevens bij elkaar te brengen.

Industriële uitvoering

De Revolution Pi is robuust en bestand tegen hoge temperaturen en trillingen. 

Software legacy

Dankzij de voorgeschiedenis van de Raspberry Pi is er ook al heel wat software ontwikkeld door een grote community van developers. Dat maakt dat de configuratie nooit van nul hoeft te starten.

Real-time

Daarnaast is de Revolution Pi gemaakt voor realtime-besturing, bijvoorbeeld gekoppeld aan een Linux-besturingssysteem zoals CODESYS Control. Op deze manier kunnen processen nauwkeurig beheerd en gecontroleerd worden. 

Modulair

Het grootste voordeel van de Revolution Pi is de modulariteit. Er zijn verschillende aansluitingen met uitbreidingsmogelijkheden. Je klikt aan de Revolution Pi vast wat je nodig hebt, zoals digitale en analoge ingangen en uitgangen, relais uitgangen en fieldbus gateways (PROFINET, PROFIBUS, EtherCAT en EtherNet). Zo kan er naadloos gecommuniceerd worden met alle industriële apparatuur.  Geen zorgen over verschillende ingebouwde componenten die jaarlijks vervangen moeten worden en zo processen stilleggen.

Een revolutionair antwoord op jouw vraag?

Microtron voegde sinds kort de Revolution Pi van Kunbus toe aan haar gamma. Deze minicomputers kunnen nu ingezet worden in een oplossing op maat. Interesse? Je eerste stap is bovenal:vertel ons wat je wil bereiken en welke data je wil verzamelen.

Onze sales engineers gaan vervolgens aan de slag met jouw specifieke toepassing. Waar mogelijk zullen de unieke eigenschappen van deze Revolution Pi ingezet worden. We kunnen dan ook zorgen voor de software-configuratie ervan. In andere gevallen, wanneer een complex proces meer rekenkracht vraagt, kunnen we een grotere industriële computer (box-pc of panel-pc) uit ons gamma adviseren. Je kan in ieder geval rekenen op een betrouwbare en effectieve oplossing.

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download