Blog

Een nieuwe generatie en beloftevolle toekomst voor Microtron

Fernand Schrijvers, eigenaar en directeur van Microtron, geeft de fakkel door aan een nieuwe generatie. Sinds 1 december 2023 beheren Hewad Mohmand en Pieter Nickmans elk hun eigen departement en leiden ze Microtron naar een verdere toekomst. De drie mannen blikken vooruit op een beloftevolle toekomst van Microtron.

Een duo in de cockpit

Hewad en Pieter zijn geen onbekenden voor Microtron met hun jarenlange ervaring bij de firma. Hewad begon zes jaar geleden bij Microtron als account manager voor Nederland, werd verantwoordelijk voor Microtron Nederland en groeide door tot Commercial Manager Benelux. Zijn natuurlijke leiderschap en werkervaring in industriële pc’s en computergeheugen brengen heel wat extra meerwaarde binnen het bedrijf. Na zes jaar stond hij dan ook helemaal klaar om te starten in de nieuwe functie

Pieter startte drieënhalf jaar geleden bij Microtron als IT-coördinator en mag zich nu Operations Manager Benelux noemen. Met een achtergrond als IT-consultant en interesse voor productie en technische innovatie, zit hij in zijn nieuwe functie echt op zijn plaats. Toen Pieter de vraag kreeg om meer verantwoordelijkheid binnen het bedrijf op te nemen, kriebelde het ook bij hem.

Dat Fernand het commerciële én operationele luik zo lang alleen heeft getrokken, vindt het duo echt indrukwekkend. “Een wonder.” voegt Fernand al lachend toe. Zijn opvolgers zullen in hun nieuwe functie meer verantwoordelijkheden dragen, meer beslissingen nemen en nog meer hun eigen visie uitbouwen binnen Microtron.

De overgang van oud naar jong

Waarom Fernand een stap opzij zet? Hij is ervan overtuigd dat het moment is gekomen dat de jongere generatie het roer kan overnemen. “Pieter en Hewad beschikken over de mentaliteit en de skills om hun nieuwe verantwoordelijkheden op te nemen. Hun kwaliteit en ambitie is gekend, ze zijn zeer betrouwbaar, betrokken bij het bedrijf en denken steeds vanuit het standpunt van de klant. Deze combinatie maakte het evident om voor hen te kiezen”, aldus Fernand.

Een korte evolutieschets van Microtron

“40 jaar geleden bij de oprichting van Microtron spraken we nog niet over computers. We verkochten componenten, onderdelen zoals microprocessoren, geheugen en condensatoren om moederborden samen te stellen. Over de jaren heen is die markt gegroeid en veranderd. Klanten bestellen geen aparte componenten meer, maar laten het moederbord door andere bedrijven samenstellen.”

“Bij Microtron specialiseerden we in moederborden met specifieke toepassingen. "In de toekomst blijven industriële pc’s de core business”, vertelt Fernand. Zijn opvolgers willen wel meer specialiseren binnen verschillende markten. Microtron zal onder leiding van het duo teruggaan naar de kern: focussen op de core business van het bedrijf en vanuit deze sterke positie de markten verder veroveren.

Toekomstplannen en lessen van Fernand

Hewad kijkt op naar hoe Fernand de zakelijke en de menselijke aspecten van ondernemen zo beheerst. Dat Fernand deze vaardigheden bezit, uit zich in zijn vermogen om goede werknemers aan te trekken en te behouden. Zo’n 80% van de werknemers werkt langer dan 5 jaar bij de firma. De werknemers zijn loyaal naar Microtron toe. Microtron is een klein bedrijf met een vlakke structuur, maar de firma biedt tal van opleidingskansen en stimuleert de ambitie van de werknemers. Het team vult elkaar goed aan. Hewad en Pieter willen deze fijne werksfeer en groeimogelijkheden dan ook voortzetten. 

Een gouden raad

Dat Fernand tevreden is over zijn opvolging is duidelijk wanneer hij een goede tip geeft aan hen in hun nieuwe managerrollen: ze moeten verder doen zoals ze nu bezig zijn. Fernand ziet geen verandering voor Hewad en Pieter maar enkel een mooie groei in hun rol, waarbij hij als coach achter hen blijft staan. 


Blijf Microtron volgen om de veranderingen van Hewad en Pieter te zien. Zit jij met een ingewikkeld probleem waar een technologische aanpassing de oplossing kan bieden? Onze engineers buigen zich graag over jouw vraagstuk.

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download