Blog

IPC-configuratie op maat voor jouw bedrijf of productieketen? Microtron helpt je verder!

Heb jij nood aan een betrouwbare industriële PC-setup voor je werkomgeving maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dat is niet abnormaal. Er zijn eindeloos veel IPC-configuraties en de verschillen zijn soms zeer groot, maar even vaak erg subtiel.

Reeds 40 jaar begeleidt Microtron bedrijven in het bepalen van hun ideale IPC-configuratie. Van op maat gemaakte onderdelen en installatie tot configuratie en nazorg.

Kijk verder dan de prijs van een computersysteem

Indien je bij het vergelijken van verschillende systemen enkel kijkt naar de aankoopprijs, kom je op de lange termijn vaak bedrogen uit. Twee setups kunnen er hetzelfde uitzien maar onder de motorkap, of in dit geval de PC-behuizing, zitten vaak heel wat varianten die bepalen of je hardware jaren, dan wel slechts maanden overeind blijft.

Welke IPC-configuratie heeft jouw bedrijf nodig?

De noden van jouw bedrijf: dat is het uitgangspunt vanwaar we bij Microtron het liefst vertrekken. Uiteraard heb je een budget om rekening mee te houden en is the sky not the limit. Toch houd je best rekening met de specifieke vereisten van jouw bedrijfsomgeving en activiteiten.

In een kantooromgeving die op een 9 to 5 ritme beweegt en in het weekend tot rust komt, heeft je computersysteem tijd om af te koelen en te rebooten.

Maar doet je bedrijf bijvoorbeeld aan beveiliging of data logging? Dan is de kans groot dat jouw IPC’s 24u per dag draaien, 7 dagen op 7. Dat betekent dat je nood hebt aan een robuuste configuratie, met duurzame PC-componenten. Ga er zeker niet vanuit dat alle systemen dit soort van belasting aankunnen. Maar realiseer je ook dat die duurzaamheid zich vertaalt in een hogere prijs.

Niet enkel de intensiteit van je IPC gebruik, maar ook de omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol in het bepalen van de juiste setup. Bij hoge temperaturen is er soms nood aan een speciaal op maat ontworpen behuizing. Maak je gebruik van chemicaliën? Dan moet er nagedacht worden over coatings om je hardware te beschermen. En dan hebben we het nog maar enkel gehad over de behuizing.

Want ja, er is meer. Je software en applicaties bepalen immers hoeveel RAM-geheugen je nodig hebt, welke CPU vereist is, de keuze van moederborden, flash geheugen en vele andere componenten.

Met andere woorden, een complexe afweging waar je best niet over beslist zonder je grondig te informeren. En dat is waar Microtron je kan helpen.

De Microtron ontzorging

Zoals gezegd gaan we eerst kijken waar jouw bedrijf nood aan heeft. Dan stellen we een setup voor. We kunnen je de onderdelen leveren en werken ook graag een plan uit van A tot Z.

We adviseren je bij de software keuze en installeren deze meteen op de computers. Hebben we toch niet de juiste componenten voor jouw specifieke configuratie? Dan bouwen we deze zelf. Zo hoef jij niet uit te wijken naar andere leveranciers en heb je genoeg aan één IPC-partner.

Heb je achteraf problemen? Dan staan wij steeds klaar met advies en support.

Wij kennen onze systemen door en door en helpen je productie steeds snel weer op de rails.

Wil jij een IPC-configuratie op maat van jouw bedrijf waarop je productie jarenlang probleemloos kan draaien? Neem dan contact op met Microtron en samen bespreken we de ideale IPC-setup voor jouw bedrijf.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.