Blog

Wat is de ideale wifi set-up voor mijn bedrijf of productieketen?

Het is ondertussen 2020, dus u zal vast al wel eens gehoord hebben van het internet. Vroeger kon je niet bellen en surfen tegelijk. Nu is het allemaal draadloos. Vroeger aan enkele kilobytes per minuut, nu aan megabytes per seconde. De mogelijkheden van Wi-Fi zijn er enkel op vooruitgegaan in de laatste 20 jaar. Uw bedrijf heeft waarschijnlijk haar eigen netwerk, servers en clouds. Sterker nog, heel uw business is afhankelijk van het internet. Maar heeft u wel de ideale set-up?

Microtron installeert dagelijks netwerken voor tal van bedrijven. Om een idee te geven of jouw netwerk optimaal is geven we hier enkele factoren waarmee je rekening moet houden als je het netwerk van je bedrijf evalueert.

Industrieel of onderneming?

De ideale Wi-Fi set-up is helaas niet zomaar één kant en klare oplossing die we kunnen toepassen op elk bedrijf. Dat komt omdat, ondanks dat het draadloos is, Wi-Fi onderhevig is aan omgevingsfactoren. Soms moet Wi-Fi buiten beschikbaar zijn, bestand zijn tegen hoge temperaturen of beschermd zij tegen explosiegevaar. Dat is zeker zo in industriële productieketens. Uiteraard vergt dit andere apparatuur en bekabeling. In een gewone kantooromgeving is de toestand heel anders.

Met Microtron weten we welke omgevingsfactoren invloed hebben op jouw netwerk en kunnen we makkelijk anticiperen op de noden van het bedrijf.

Netwerkcapaciteit

Veel bedrijven hebben hun netwerk geoptimaliseerd voor het aantal werknemers die ze tewerkstellen. Tegenwoordig moeten we echter rekening houden met het aantal toestellen of devices die op het netwerk zijn aangesloten. Dat aantal wordt maar al te vaak onderschat. Het is niet zomaar een smartphone en een laptop per persoon. Om te garanderen dat je netwerk genoeg capaciteit heeft om jouw onderneming te ondersteunen moet je al snel 4 devices per persoon rekenen.

The bigger picture

Wat velen over het hoofd zien is dat een netwerk niet enkel te maken heeft met je Wi-Fi. Je bedrading, soorten routers en besturingssysteem heeft ook erg veel invloed op hoe “snel” je internet is. Daarbovenop gaat het tegenwoordig over meer dan snelheid alleen. Alle moderne netwerken zijn snel genoeg om taken direct af te handelen. Bij moderne netwerken kijken we naar hoeveel taken een netwerk tegelijkertijd moet kunnen verwerken.

Met de komst van Wi-Fi 6 krijg je ook de mogelijkheid om je netwerk op te delen en af te schermen voor bepaalde gebruikers. In scholen bijvoorbeeld, hoeven studenten, docenten en administratie niet allemaal op hetzelfde netwerk te zitten.

Die nieuwe technologieën zijn trouwens ook geoptimaliseerd om zo spaarzaam mogelijk te zijn. Zo schakelt een netwerk het stroomverbruik van bepaalde toegangspunten uit op het moment dat die niet in gebruik zijn.

De komst van AI

Tot slot gaan de mogelijkheden tegenwoordig verder dan het klassieke Wi-Fi. Je kan in het netwerk van je bedrijf een stuk machine learning of artificiële intelligentie integreren. Dit analyseert welke toegangspunten onstabiel gedrag vertonen. Zo blijf je op de hoogte van de status van je netwerk en kan je snel en efficiënt ingrijpen.

Om zeker te zijn of deze mogelijkheden relevant zijn voor jouw ondernemen is samenwerken met een netwerkspecialist als Microtron steeds aangewezen. Alleen zo krijg je een correcte schatting van welke maatregelen je moet nemen wanneer je een netwerk gaat vernieuwen of optimaliseren. Wil jij een netwerk dat klaar is voor de toekomst? Neem snel contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.