Blog

IT coordinator Pieter: “Microtron kiest vol voor welzijn en persoonlijke groei”

Na 15 jaar als software developer bij grote bedrijven was Pieter Nickmans toe aan een nieuwe uitdaging. Eentje met meer flexibiliteit, afwisseling en dynamiek. Deze vond hij bij Microtron, een kmo waar flexibiliteit hoog aangeschreven is. Ondertussen maakt Pieter al drie jaar met veel passie deel uit van het Microtron-team.  

Veel vrijheid en flexibiliteit

“Ik heb vele, uiteenlopende interesses en na vijftien jaar programmeren wilde ik wel eens iets anders doen, alleen wist ik niet welke richting ik wou uitgaan. Bij Microtron kreeg ik de vrijheid om uit te zoeken wat me echt boeide. Zo mocht ik tijdens mijn beginperiode aan de slag op verschillende afdelingen en met diverse projecten meewerken. Ik ondersteunde het magazijn, hielp in de productie, ging mee op pad met de technische mensen in het werkveld, maar werd evengoed ingeschakeld bij projecten rond de website, boekhouding en administratie. Door overal actief mee aan de slag te gaan, werd na een tijd duidelijk dat er nood was aan meer IT-ondersteuning. Met mijn achtergrond was het logisch dat hiervoor naar mij gekeken werd en zo ben ik in de rol van IT coordinator gerold. Bij een kleinere kmo zoals Microtron zijn functies vanzelfsprekend minder afgelijnd dan in grotere bedrijven. Dit zorgt ervoor dat mijn job heel erg afwisselend is gebleven en ik nog steeds kan meewerken aan de meest uiteenlopende projecten.”

Persoonlijk contact op de werkvloer

“Naast flexibiliteit in mijn job, was ik ook op zoek naar meer persoonlijk contact met collega’s en ook dat heb ik hier gevonden. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat we bij Microtron één hecht team zijn. Na mijn eerste week op de werkvloer voelde het aan alsof ik al maanden of zelfs jaren deel uitmaakte van het team door de collegialiteit die er heerst. Ook de leidinggevenden bij Microtron zijn heel empathisch en zorgzaam. Hun deur staat altijd open voor zowel professionele als persoonlijke situaties. Dit zorgt ervoor dat er geen typische hiërarchie is bij Microtron waarbij de bazen in een ivoren toren zitten. Bij ons zitten ze tussen de mensen en is er ruimte voor dialoog.”  

Snel kunnen schakelen

“Een ander voordeel van Microtron als kleine kmo is dat er erg snel geschakeld kan worden. Zowel voor praktische zaken als voor nieuwe ideeën rond het bedrijf, je functie of het team. Ideeën gaan hier niet verloren. Integendeel, gewoon even afstemmen bij de baas en het kan snel gaan. Als er bijvoorbeeld een nieuw scherm nodig is, kan ik dit zonder veel gedoe bestellen en staat dit soms morgen al op mijn bureau. Maar ook als je meer verantwoordelijkheden wil of ideeën hebt rond de innovatie van het bedrijf kan er snel gereageerd worden. Je krijgt bij Microtron echt de mogelijkheid om mee impact te creëren binnen het bedrijf en dat werkt heel motiverend.”

Ruimte voor persoonlijke groei

“Je krijgt hier bij Microtron erg veel kansen en mogelijkheden om te groeien op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Bij vorige werkgevers moest ik vaak smeken voor opleidingen waar je bij Microtron wordt aangemoedigd om opleidingen te volgen. Het gebeurt ook regelmatig dat het management een opleiding voorstelt waarvan ze denken dat het jou kan helpen om te groeien in jouw taken. Dit kan gaan van opleidingen specifiek voor je job zoals AI en kwalitatieve dataopslag maar evengoed opleidingen voor je persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld een communicatieworkshop.”

Welzijn op de werkvloer

“Ik had vanaf het begin een goed gevoel over de algemene cultuur en de sfeer binnen Microtron. Zo worden er veel initiatieven gelanceerd om plezier op de werkvloer te verhogen. Bijvoorbeeld met leuke teambuildings, team diners maar ook met een onspannende wandeling tijdens de middag. Daarnaast is de infrastructuur volledig op maat van de van werknemers. Denk maar aan vernieuwde kantoren, ergonomische bureaus, zitballen, dynamische werkruimtes, maar ook koekjes en fruit, zitbanken en parasols om buiten te lunchen … Niet alleen is alles aanwezig om in alle comfort onze job te kunnen doen, ze doen er nog wat extra’s bovenop. Zo wordt er gedacht aan een welkomstpakketje, ‘dag van de werknemer’, een werkverjaardag, zomerbarbacue …We worden hier dus echt verwend!” 

 

Benieuwd of Microtron ook voor jou de perfecte jobmatch is? Contacteer ons voor een kennismakingsgesprek. 

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download