Blog

Hoe beveilig en monitor je jouw bouwterrein?

Je hebt ze zeker en vast al opgemerkt: hoge masten met camera’s op bouwterreinen of bij wegwerkzaamheden. Dit zijn beveiligingsmasten die worden ingezet om bouwwerven te kunnen observeren tegen mogelijke problemen. Denk aan het kraken van openbare of privéwerven en beschadigingen en/of diefstal van bouwmateriaal op deze locaties. Om deze masten optimaal te laten functioneren en te kunnen besturen, creëerde Microtron voor verscheidene klanten een systeem op maat.

Een industriële pc in een beveiligingsmast is op zich niets uniek. Maar het toevoegen en combineren van verschillende technologieën is dat wel. Voor de klanten was het belangrijk om ook te kunnen connecteren met de mast vanop afstand en deze ten alle tijden te kunnen lokaliseren. Daarom ontwikkelde Microtron een nieuw systeem waarbij verschillende componenten gecombineerd werden.

Een unieke combinatie van technologie

Microtron zorgde ervoor dat de beveiligingsmast naar behoren kan functioneren. Door het combineren van verschillende componenten kunnen er nu heel wat extra taken vanuit andere locaties uitgevoerd worden.

WiFi

Het toevoegen van WiFi maakt het mogelijk om ter plekke of vanop afstand updates uit te voeren, beelden of data te downloaden en de camera aan te sturen.

4G

Door de implementatie van 4G is de industriële pc extern benaderbaar. Vaak staan zo’n beveiligingsmasten namelijk niet op de meest bereikbare plaatsen.

GPS-systeem

Dankzij een GPS-systeem kan de beveiligingsmast bij verplaatsing of diefstal steeds gelokaliseerd worden. De connectie met 4G maakt het mogelijk om de locatie op te volgen.

Opgesplitst opslagsysteem

Door het opsplitsen van het opslagsysteem heb je steeds toegang tot je beeldmateriaal en software met de industriële opslagcomponent.

Elk van deze componenten draagt bij tot het efficiënt gebruiken van de beveiligingsmast en de beveiliging van het bouwterrein. Maar ze hebben ook extra aansluitingen en antennes nodig. Dit allemaal in een box ter grootte van een brooddoos krijgen, vraagt precisiewerk en innovatie. Een leuke uitdaging voor Microtron.

Trillingsuitdagingen tijdens verplaatsing

Een andere uitdaging is de verplaatsing van zo’n beveiligingsmast. De gemonteerde masten worden vervoerd in een aanhanger of vrachtwagen. De wegen zijn niet overal van een goede kwaliteit, waardoor de mast bij verplaatsing met trillingen kan geconfronteerd worden. In kleine systemen kan elke verschuiving van zelfs één millimeter ervoor zorgen dat de connectie verbroken wordt. De plaatsing van de industriële pc in de beveiligingsmast vergt dus ook wel wat denkwerk. Microtron biedt én test oplossingen in functie van de omstandigheden: stoffige of vochtige omgevingen, trillingen, snelle bewegingen, vuil van buitenaf, extreme temperaturen of temperatuurschommelingen.

Multifunctioneel toepasbaar

Dankzij de ontwikkeling van Microtron, worden de beveiligingsmasten nu ook voor andere doeleinden gebruikt: het beschermen van materiaal en personen op festivals of sportevenementen, bewaking van industrieterreinen, monitoren van bedrijfssites, maar ook het beschermen van zonnepanelen of op spoorlijnen om koperdiefstal tegen te gaan. Waar het vroeger enkel om locaties ging waar niemand aanwezig was, worden ze nu als extra beveiliging ingezet op plaatsen waar veel volk aanwezig is. Zo is er steeds beeldmateriaal voorhanden en schrikt het mensen met slechte intenties af.

Totale ontzorging: van ontwikkeling tot unieke labelcode

Ondanks dat er al veel technologie is ontwikkeld, is het vinden van een systeem dat voldoet aan al je noden geen evidentie. Daarom ontwikkelen wij een oplossing op maat voor jou, steeds aangepast aan jouw problemen en industrie. De ontwikkeling van een volledig aangepast computersysteem gaat niet over één nacht ijs. Microtron behandelt het ontwikkelingsproces volledig van A tot Z en ontzorgt de klant volledig. Zo ontwikkelen wij het systeem, installeren we de software, wordt de soft- en hardware getest en voorzien wij indien gewenst ook een speciale labeling. Zo heeft elk systeem afzonderlijk een speciale labelcode en kan elk systeem apart getraceerd worden.

Zit jij ook met een gecompliceerd probleem waar een technologische aanpassing de oplossing kan zijn? Onze engineers zorgen voor een oplossing op maat, steeds betrouwbaar en doelgericht.

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download