Blog

Het nanochip tekort bijbenen? Microtron helpt producenten van chiptechnologie met het snel, accuraat en efficiënt testen van wafers

Het wereldwijde tekort aan microchips treft een groot aantal industrieën. Als producent of leverancier van chiptechnologie wil je dan ook elke bottleneck uit je productie weren die de doorstroming van chips naar je klanten stremt. Langdurige en inefficiënte testen zijn bij veel producenten een doorn in het oog. Je wafer productie draait op volle toeren, je klanten staan te trappelen, maar je verliest veel tijd om te checken of je chips marktklaar zijn. Met een volautomatisch wafer probestation en accurate probekaarten die 24/7 snel en nauwkeurig je wafers testen, loopt je productieproces geen vertraging op.

WAAROM IS EEN FORMFACTOR PROBESTATION EFFICIËNTER DAN MIJN HUIDIGE WAFER TESTAPPARATUUR?

Gebruik jij momenteel een manueel of semi-automatisch probestation om je wafers te testen?  Dan is je productie niet enkel gevoelig voor de menselijke fouten, maar je verliest ook tijd doordat je testprocedures ‘s avonds, ‘s nachts en in de weekends volledig stil kunnen vallen.

De probestations van FormFactor zijn vol-auto-matisch. Dat betekent dat eenmaal de instellingen zijn bepaald en de contactpunten voor de probekaarten nauwkeurig zijn ingesteld, je de machine volledig zijn gang kan laten gaan. Heel de dag, nacht en ook tijdens het weekend. En bovendien aan een veel hogere snelheid en testcapaciteit dan bij manuele of halfautomatische teststations.

 

REDUCTIE VAN MANKRACHT EN OPLEIDINGEN

Bij een manueel teststation is de betrouwbaarheid van je meetresultaten grotendeels afhankelijk van de operator die het bedient. Hoe groter de testcapaciteit, hoe meer ervaren, hoogopgeleide operatoren je nodig hebt. Met een volautomatisch probestation reduceer je het vereiste aantal operatoren alsook de complexiteit van de menselijke interacties.

Wil je complexe taken zoals RadioFrequency wafer probing automatiseren? Dan kan je gebruik maken van de Contact Intelligence technologie en Autonomous RF van FormFactor. Nadat een operator het probestation heeft voorgeprogrammeerd, neemt Velox Pro in combinatie met Wincal de kalibratie, meting en monitoring over.

Vervolgens voert de virtuele assistent continu metingen en herkalibraties uit, tot de volledige wafer is getest.

Wil je toch een update over de voortgang van je wafer probing of wil je tussentijds instellingen wijzigen? Geen probleem. Met Windows remote desktop of Teamviewer kan je vanaf je (thuis)computer verbinding maken met de interface software Velox pro op je probestation. Je kan meetprocedures instellen, aanmaken en starten van thuis uit. Ideaal in een wereld die misschien ook in de toekomst steeds meer op thuiswerken georiënteerd zal zijn.

BETROUWBARE WAFER TESTMETINGEN

Een volautomatisch probestation vermindert de nood aan menselijk toezicht en tussenkomst. Maar dan moet je ook vertrouwen hebben in de kwaliteit van je machines. We spreken immers pas over efficiënt en accuraat testen wanneer metingen telkens weer met grote precisie kunnen worden uitgevoerd. Je naalden landen altijd op dezelfde pads met dezelfde overtravel, met dezelfde druk en op dezelfde locatie.

Daarom heeft FormFactor probekaarten ontwikkelt die bij elke meting niet enkel dezelfde contactpads vinden, maar ook steeds weer dezelfde druk uitoefenen op de wafer. Dit levert meer accurate metingen op die toelaten om het gedrag van de wafer in verschillende omstandigheden beter te voorspellen.

De FormFactor probesystemen houden ook rekening met afwijkingen die kunnen ontstaan bij meervoudige testen en metingen bij verschillende temperaturen. Hierbij wordt automatisch - on-the-fly - geherkalibreerd en worden probes opnieuw gealinieerd indien de afwijking een vooraf bepaalde limiet overschrijdt.

Wil je meer technische informatie over de capaciteiten van de FormFactor Probestations en Probekaarten?

MET EEN EXPERT PRATEN OVER FORMFACTOR PROBESYSTEMEN?

ZIJN DE TOESTELLEN VAN FORMFACTOR GESCHIKT VOOR MIJN CHIP TECHNOLOGIE?

Microchip toepassingen zijn uiteraard verre van homogeen. Probesystemen kunnen daarom aangepast worden aan de vereiste testdoelen. Afhankelijk van de toepassing kunnen wafers herhaaldelijk en met grote nauwkeurigheid getest worden op derating, weerstandveranderingen bij temperatuurveranderingen, spanningswijzigingen en signaalruis.

Probestations kunnen ook gemodificeerd worden om tegemoet te komen aan de testbehoeften binnen bepaalde sectoren. Zo werden er voor de automobielsector probes ontwikkeld die nauwkeurige testresultaten konden meten tot 300°.

HOE KIES IK DE JUISTE TESTAPPARATUUR VOOR MIJN MICROCHIPS?

FormFactor biedt een grote waaier aan probekaarten en probestations aan voor de meest uiteenlopende toepassingen. Alleen al voor het meten van radiofrequenties zijn er verschillende versies per categorie GHz en THz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elke probestation kan afgesteld worden op basis van de benodigde testtemperaturen, het type werkstation (afgeschermd of open), de nood aan verticale of horizontale probing, testcapaciteit, enzovoort. Geen simpele keuze, maar wel cruciaal om tot efficiënte testprocedures te komen.

Microtron is reeds jarenlang partner van FormFactor. Onze experts kennen het gamma door en door en matchten al tientallen bedrijven met het geschikte probesysteem voor hun doelen. Zij gaan graag met jou in gesprek over probestations, probekaarten en toebehoren.

HOE KIES IK DE OPTIMALE PROBING SET-UP VOOR MIJN WAFERS?

HOE GAAT MICROTRON TE WERK?

Na een eerste gesprek en analyse stellen we een set-up voor. Vervolgens leveren en installeren we alle apparatuur zodat jij meteen aan de slag kan gaan. Ook na de plaatsing staan we stand-by indien er problemen zijn.

Duiken er technische problemen op? Moet het systeem opnieuw afgesteld worden om tegemoet te komen aan gewijzigde testbehoeften? Wij sturen iemand langs om je uit de nood te helpen.

Bij Microtron kan je terecht voor advies, levering, installatie, nazorg en trainingen. Wil jij weten hoe je het testproces van jouw microchips kan versnellen? Contacteer Microtron voor een gesprek en een oplossing op maat van jouw markt.

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.