Blog

Ai en industriële computers, de perfecte match?

Zet uw bedrijf ook steeds meer in op digitalisering? Wil u hiervoor de mogelijkheden van artificiële intelligentie verder exploreren? Maar vraagt u zich af met welke belangrijke zaken u zeker rekening dient te houden? Wij zetten enkele belangrijke bedenkingen voor u op een rijtje. 

De evolutie van Ai

Vandaag de dag worden Ai toepassingen steeds meer genormaliseerd. De ene na de andere nieuwe toepassing wordt gelanceerd. Denk maar aan ChatGPT en DAll-E. Allemaal toepassingen die veel tijd en energie kunnen besparen en die bovendien ook de foutenmarge kunnen verkleinen. Het is dus niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven hun weg zoeken in het Ai landschap en benieuwd zijn naar wat de adoptie van artificiële intelligentie voor hun organisatie kan betekenen. Ondanks het grote potentieel inzake efficiëntie en automatisatie stoten vele bedrijven toch nog op heel wat uitdagingen. 

De belangrijkste uitdagingen van Ai

Ai kan in verschillende domeinen ingezet worden en kan heel wat processen vereenvoudigen. Denk maar aan datacollectie, optimalisatie van productieprocessen, automatisering, creatie van chips, beveiliging, beeldherkenning,...  

Wel heeft Ai veel historische data nodig om optimaal te kunnen functioneren. Een belangrijke bedenking die we hierbij maken, is dat deze bepaalde software ergens moet kunnen worden opgeslagen net als alle data die nodig is. Dit vraagt dus voor een industriële computer met een grote capaciteit aan lokale data-opslag. De experten van Microtron kunnen uw industriële computer zonder problemen aanpassen op vlak van hardware, software,.. 

Een andere belangrijke uitdaging is de eerder complexe regelgeving/wetgeving rond het gebruik van artificiële intelligentie. Zou Ai op termijn de menselijke handelingen volledig kunnen vervangen en in hoeverre mag een apparaat zelf beslissingen nemen? Dit zijn slechts enkele belangrijke vragen die reeds naar boven kwamen. Want ook rond de gevolgen inzake privacy bestaan nog heel wat vragen. 

Zo zijn er namelijk maar enkele instanties die data mogen kopen en gebruiken. Bovendien zijn zaken die bijvoorbeeld in Nederland wel toegelaten zijn niet noodzakelijk toegelaten in de rest van Europa. En bepaalde zaken waren vroeger wel toegelaten maar vandaag de dag niet meer. U hoort het al, Ai implementeren in uw bedrijfsprocessen doet u niet zonder de nodige kennis van zaken. 

Het belang van betrouwbare begeleiding 

Artificiële intelligentie heeft dus heel wat potentieel voor organisaties en bedrijven maar de juiste begeleiding door experten is hierbij ten zeerste aangeraden. Het is enerzijds enorm belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende regels en wetten die hieraan gekoppeld zijn. Anderzijds is het van groot belang dat uw apparatuur zoals industriële computers voldoende zijn aangepast aan de noden van Ai software.   

Microtron is ondertussen reeds 45 jaar een vaste waarde binnen de sector. We zorgen voor een mooie mix aan diepgaande expertise en nieuwe innovaties binnen IT.   

Wil u ook graag aan de slag met Ai in uw bedrijfsomgeving? Laat u begeleiden door een ervaren expert. Contacteer Microtron voor meer informatie rond de verschillende mogelijkheden voor uw bedrijf.

 

Dit bericht behoort tot de volgende markten & toepassingen:

Advies op maat?

Onze medewerkers helpen u graag

Stel uw
vraag

Onze medewerker neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij bellen u vandaag nog!

In het weekend of na 17 uur? Dan bellen we u op de eerstvolgende werkdag.

Download